Mengendalikan Detik Penentu Dalam Kejohanan Poker

Mengendalikan Detik Penentu Dalam Kejohanan Poker. Kejohanan poker memerlukan pelarasan berterusan dalam strategi. Tidak seperti permainan tunai (dan beli semula), apabila anda kehilangan cip anda dalam kejohanan Pokertime, anda sudah selesai. Berikut adalah beberapa petua untuk membantu anda mengendalikan detik-detik penentu dalam kejohanan poker dalam talian. 

Jangan Takut Lipat 

Jika anda rasa seseorang telah mengalahkan anda, mengapa perlu membayar untuk mengetahuinya? Dalam kejohanan, anda sentiasa mampu untuk melipat tangan yang baik. Jika anda komited, keputusan anda akan menjadi lebih sukar, tetapi anda perlu sedar bahawa kejohanan memerlukan kesabaran. Jika anda tidak menyukai situasi yang anda hadapi, lipat dan tunggu set keadaan yang lebih baik. Jangan takut untuk berpegang pada pendirian anda, tetapi jangan teragak-agak untuk membuang kad anda jika anda fikir ia adalah keputusan yang tepat. 

Pertimbangkan Pot Odds 

Menggunakan kemungkinan besar ialah cara yang berkesan untuk meningkatkan kemahiran membuat keputusan anda. Untuk mengetahui kemungkinan periuk, anda membandingkan jumlah kos yang anda perlukan untuk membuat panggilan dengan jumlah cip yang ada di dalam periuk. Jika periuk ialah $100 dan pertaruhan yang perlu anda panggil ialah $10, maka kemungkinan periuk anda ialah 10 berbanding 1 yang menggalakkan.

Main Buih 

Bermain pada gelembung bermakna anda berada betul-betul berhampiran titik potong untuk memenangi sekeping kumpulan hadiah. Apabila anda bermain pada gelembung, anda tidak mahu hanya membungkusnya. Jangan korbankan tirai dan ketatkan sehingga anda enggan bersaing. Jika susunan anda setanding dengan pemain yang tinggal dalam kejohanan, teruskan bermain permainan anda. Jangan berasa seperti anda perlu melipat setiap tangan sehingga anda mendapat wang, cuma jangan membuat permainan yang terlalu bodoh untuk semua cip anda. Manfaatkan semua pemain bertindan pendek yang telah bertindak sangat ketat dalam usaha untuk mendapatkan wang. Bersikap agresif terhadap pemain yang tidak mahu bersaing. Hanya pastikan bahawa anda tidak memukul diri sendiri sebelum anda dibayar. 

Bermain Dengan Timbunan Pendek 

Apabila anda pemain kejohanan yang kerap di Texas Holdem, anda akan mendapati diri anda berada dalam banyak situasi timbunan pendek. Jangan berputus asa. Datang dari belakang bukanlah situasi yang ideal, tetapi ia juga bukan penghujung dunia. Apabila timbunan anda adalah kira-kira satu perempat daripada timbunan cip purata untuk pemain yang tinggal dalam pertandingan itu, anda perlu mengamalkan mentaliti tolak atau lipat. Lipat semua tangan marginal yang anda dapat. Ini bukan tempat untuk bermain kad atau penyambung yang sesuai. Jika anda mendapat ace atau sepasang poket, tolak semua masuk. Anda mungkin mendapati diri anda dalam situasi membalik syiling, tetapi tidak mengapa. Anda tidak mampu untuk menunggu tangan yang baik. Akhirnya anda akan menjadi buta, jadi apabila anda mendapat kad separuh baik, bersedialah untuk mengambil bahagian. Jika anda menang, anda akan berganda dan kekal berdaya saing.

Baca juga: Bagaimana untuk mengalahkan Dewa Poker

Jangan takut untuk melipat tangan yang besar jika ini bermakna anda akan kekal dalam kejohanan. Gunakan kemungkinan besar untuk membantu anda memutuskan sama ada anda perlu membuat panggilan atau tidak. Main ketat apabila anda berada di atas gelembung tetapi gunakan pencerobohan untuk mencuri tirai daripada susunan pendek yang sangat ketat. Jika anda mendapati diri anda berada dalam situasi timbunan yang singkat, bersedialah untuk bertindak sepenuhnya dengan tangan separuh baik. Setiap kali anda menghadapi saat yang kritikal untuk membuat keputusan, berhenti dan fikirkannya. Pertimbangkan pilihan anda. Main tangan di kepala. Apakah jenis tindak balas yang anda akan lakukan secara haram daripada pemain yang masih perlu berlakon? Apa yang akan berlaku jika anda menaikkan semula lawan yang tidak pernah berlipat? Gunakan pemerhatian meja anda untuk memilih strategi Perjudian Poker Online terbaik dalam apa jua keadaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *