Mengapa Anda Kalah di Poker

Mengapa Anda Kalah di Poker  . Selalunya saya mendengar orang menyalahkan larian buruk mereka dalam poker atas kes nasib malang. Walaupun nasib malang mungkin menjadi sebab anda tidak melakukannya dengan baik, lebih kerap ia adalah kerana anda melakukan beberapa kesilapan rookie yang menjejaskan permainan anda. Hari ini, saya ingin membincangkan beberapa sebab anda mungkin mengalami masalah dan cara membetulkan isu tersebut sebelum perlawanan seterusnya. 

Masalah pertama yang menyebabkan kebanyakan dunia Judi Poker adalah kecondongan. Ramai pemain apabila mereka melanda satu atau dua situasi yang buruk hanya meletuskan bahagian atas mereka dan menjadi gila. Seperti yang anda boleh bayangkan ini menjadikan gaya permainan mereka sedikit lebih agresif, malah agak terlalu agresif. Di sinilah anda melihat pemula cuba menangkap impian di River apabila mereka tahu mereka sepatutnya melipat pra-flop. Di sinilah kita memisahkan yang menang daripada yang kalah. Dalam poker satu atau dua rentak buruk pasti akan berlaku. Pemenang mengabaikannya dan terus bermain permainan poker yang mantap, manakala yang kalah hanya menyerah dan terjun jauh ke dalam kecondongan.

Baca juga: Menjadi Pemain Yang Menang Serta-merta

Terdapat beberapa cara untuk menyelesaikan masalah ini. Jika anda tidak dapat menangani rentak buruk Poker Malaysia, maka berhenti bermain kerana anda pasti akan terus kehilangan wang berkali-kali. Kekal kuat melalui tompok kasar ini. Anda tidak mahu mula mengejar wang anda dalam situasi ini. Ini hanya akan membawa kepada anda bermain tangan yang anda tahu anda tidak sepatutnya dan kehilangan lebih banyak lagi. 

Satu lagi masalah besar yang saya lihat pada kejadian harian ialah kekurangan asas. Anda tidak melihat seseorang hanya berharap ke dalam kapal terbang

tanpa pelajaran yang betul, dan anda juga tidak sepatutnya berada di meja poker. Ramai pemula belajar poker dari satu daripada dua tempat. Mereka belajar daripada saudara yang tidak tahu bermain sendiri atau mereka belajar dari tempat yang paling teruk, televisyen. Saya tidak tahu berapa kali saya melihat pemula menghantar cip poker mereka di atas meja kerana mereka mencuba beberapa langkah yang meluas yang mereka lihat Dan Negreanu lakukan di Siri Poker Dunia. Baik saya ada berita buruk untuk anda; Daniel Negreanu adalah seorang profesional dan kemungkinan besar menghabiskan beberapa jam sebelum ini jika tidak beberapa hari untuk menetapkan langkah itu. 

Untuk membetulkan masalah ini, intinya ialah hanya mengambil buku. Belajar sedikit tentang poker dan beberapa teknik sebelum anda duduk dan mula membuang wang anda. Jika tidak, kekurangan pengetahuan poker asas anda akan sentiasa meninggalkan anda pada kelemahan yang besar kepada pesaing anda. 

Kesilapan yang perlu disedari ramai berlaku kepada semua orang tidak kira apa tahap kemahiran anda bermain dalam permainan yang sukar. Jika anda adalah pemain poker kesembilan terbaik di dunia, itu bagus. Tetapi jika anda duduk di meja dengan lapan pemain poker terbaik dengan baik maka anda adalah penggila. Ini sama pentingnya dengan wang anda dengan keupayaan anda untuk bermain poker itu sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *