Mencari Kejohanan Poker Texas Hold’em yang Tepat

Mencari Kejohanan Poker Texas Hold’em yang Tepat . Mencari jenis kejohanan yang betul boleh menjadi seperti mencari sut baharu. Anda ingin mencari satu yang sesuai dengan gaya permainan anda dan wang tunai yang terbaik. Tiga perkara utama yang anda ingin lihat pada mulanya ialah kos belian, jumlah pemain dan jika terdapat pembelian semula atau tidak. Saya sendiri cuba mengelak kejohanan yang menawarkan pembelian semula, atas sebab tertentu saya tidak menyukainya. Kemudian sekali lagi beberapa pemain lain suka dapat membeli semula dalam kejohanan sekali lagi. 

Perkara lain yang mungkin anda ingin fikirkan semasa menyertai kejohanan ialah jumlah cip yang anda mulakan dan berapa cepat bidai naik. Biasanya lebih baik bermain dalam kejohanan di mana bidai naik perlahan dan ia memberi anda lebih banyak cip untuk bermula. Jika bidai bergerak ke atas dengan pantas dan anda tidak bermula dengan banyak cip anda boleh dipaksa untuk bermain tangan yang lebih teruk hanya kerana saiz bidai berbanding saiz tindanan anda. 

Jika anda tidak pernah mempunyai pemain kejohanan sebelum ini, saya akan mencadangkan anda memulakan dengan kejohanan freeroll dibincangkan dalam bab seterusnya atau kejohanan dengan pembelian yang kecil. Kejohanan dengan yuran penyertaan sebanyak satu dolar atau 2 adalah wajar. Dengan cara ini anda boleh melihat cara kejohanan berjalan dan cara pembayaran hadiah berfungsi. Dengan menyertai kejohanan kos rendah anda boleh belajar banyak perkara tanpa mengambil risiko sama sekali. 

Selepas anda membiasakan diri dengan kerja-kerja kejohanan Pokertime anda mungkin mahu mula bermain dalam permainan dengan pembelian yang lebih besar. Hanya bersedia untuk perubahan yang lebih besar dalam wang anda bermain dalam kejohanan berbanding permainan cincin. Untuk sebahagian

besar, hanya 10% pemain teratas dalam kejohanan akan memenangi sebarang wang, mungkin terlepas membuat wang untuk tempoh masa yang panjang. Jika anda mempunyai satu set bankroll Perjudian Poker Online saya tidak akan bermain dalam kejohanan yang berharga lebih daripada satu per 20 daripada bankroll anda. 

Anda juga harus memberi perhatian kepada jumlah pemain dalam kejohanan. Biasanya anda mempunyai peluang yang lebih baik untuk memenangi sebahagian besar wang apabila terdapat hanya 100 hingga 200 pemain. Ini dibandingkan dengan kejohanan yang mempunyai 500 hingga 1000 penyertaan atau lebih! Juga ingat untuk menyemak sama ada kejohanan itu mempunyai pembelian semula atau tidak. Jika anda bermain dalam kejohanan dengan pembelian semula anda sepatutnya bersedia untuk membeli semula atau 2 atau 3 kali, ramai pemain lain akan melakukannya dan anda perlu memastikan padang sama rata. Apabila kejohanan menawarkan pembelian semula jenisnya seperti bermain dalam kejohanan dengan lebih ramai orang kerana ia mengambil masa yang lebih lama untuk menjatuhkan orang apabila mereka terpaksa memilih untuk membeli lebih banyak cip.

Baca juga: Mengambil Peluang untuk Belajar Poker Dalam Talian

Selepas melihat semua faktor yang disebutkan di atas dan mencuba beberapa kejohanan, anda sepatutnya dapat mencari jenis kejohanan yang anda suka bermain. Anda juga mungkin ingin mencari kejohanan yang telah menjamin kumpulan hadiah atau menambah dana. Kejohanan ini boleh menawarkan pulangan yang lebih baik untuk wang anda yang dilaburkan. Keadaan apabila kumpulan hadiah lebih besar daripada jumlah yuran penyertaan dipanggil jangkaan positif. Ini adalah sesuatu yang perlu anda cari untuk mendapatkan nilai paling tinggi untuk dolar kejohanan anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.