Dalam Talian Tanpa Had Strategi Poker Hold’Em

Dalam Talian Tanpa Had Strategi Poker Hold’Em . Jika anda adalah salah satu daripada banyak pemain Poker Malaysia dalam talian yang mempunyai kecenderungan untuk bermain tangan yang buruk, saya mempunyai strategi yang akan membantu anda dengan sangat dan serta-merta memberi kesan kepada permainan anda. 

Tangan sampah kadangkala sukar untuk pemain profesional yang berpengalaman bermain, tetapi pemain baru dan mereka yang baru bermula adalah mustahil dan tidak akan melakukan apa-apa selain membawa anda ke dalam masalah dan lebih teruk, menjadikan anda mengambil tabiat buruk. Aspek nombor satu yang pemain baharu perlu usahakan ialah memulakan pemilihan tangan. Ini adalah kunci untuk menjadi “pandai” dalam Permainan Poker dan berpegang pada wang anda. 

Esok saya mungkin akan membincangkan secara spesifik tentang masa untuk bermain pegangan tertentu kerana terdapat banyak keadaan yang berbeza SnG, permainan cincin tunai, kejohanan berbilang meja, awal kejohanan, pada gelembung dalam kejohanan, strategi meja akhir, meja 6 tangan, Meja 9 tangan, susun pendek, susun besar, dan sebagainya. Semua ini akan mengambil kira bila anda patut/akan/mungkin bermain kad tertentu. tetapi buat masa ini, mari buat beberapa definisi yang longgar.

Baca juga: Petua Texas Hold Em Poker – Memahami Pot Odds dan Outs

Crap adalah tangan seperti 9-2, 7-2 T-3 dan lain-lain. Semua orang tahu itu. Tetapi, bagaimana pula dengan J-7 atau K-4? S-5 atau 3-4? Ramai pemain akan bermain pegangan itu dan mereka adalah salah. Jangan mainkannya, lipat sahaja sebagai peraturan umum. Jika anda tidak mempunyai penyepak yang baik, 9 kali daripada 10 ia akan menggigit punggung anda dan membuat anda menghadapi masalah di tangan yang anda tidak sepatutnya bermain. Anda

akan mempunyai peluang untuk mendapatkan cip anda, percayalah saya. Jangan terlalu bersemangat untuk bermain sehingga tangan seperti Q-6 dari kedudukan awal kelihatan baik untuk anda untuk bersabar. 

Bagaimana pula dengan A-5 atau A-4, sesuatu seperti itu? Secara peribadi, saya jarang bermain kurang daripada A-J walaupun mungkin ada masa yang menjamin A-T. Bad Aces, sebagaimana mereka dipanggil, tidak akan melakukan apa-apa selain membawa anda ke dalam masalah melainkan kad kecil anda terkena Ace. Dalam kes itu, anda mungkin akan memenangi tangan dan mengembangkan tabiat buruk bermain A-junk. 

3-4 sesuai, 5-6 sesuai? Tidak sama sekali. Sekali lagi, ramai pemain telah terkena flushes dan memenangi tangan besar dengan kad seperti ini dan ia tidak lama lagi menyebabkan mereka bermain setiap 2 kad yang sesuai yang muncul. Tabiat buruk. Anda sentiasa boleh dikalahkan oleh flush yang lebih besar seperti lelaki yang saya keluarkan dalam kejohanan Full Tilt Knockout semalam yang memegang 8-9 sesuai dan gagal flush, manakala saya memegang K-Q sesuai untuk flush yang lebih tinggi. Atau lebih teruk lagi, seperempat. kad saman itu boleh datang di Turn atau River dan kemudian mana-mana orang kurang bijak yang memegang Ace telah anda kalahkan. 

Bagaimanapun, bermain tangan sampah akan mengakibatkan terlalu banyak kali memukul sebahagian tangan anda dan menjadikannya kelihatan lebih baik daripada sebelumnya. Sebagai contoh, anda memegang J-9 dan Flop datang J-5-2. Pasangan teratas kan? Ya, kecuali anda dikuasai oleh A-J, K-J, Q-J, tangan yang boleh menjadi pegangan yang sangat biasa yang mungkin anda lihat. Kebanyakan pemain menjadi terlalu teruja apabila mereka melihat tangan mereka terkena dan lupa bahawa mereka boleh berada dalam kedudukan yang sangat didominasi. Sehingga anda telah bermain dengan cukup dan mempunyai disiplin yang cukup untuk sama ada mengetahui cara bermain

situasi jenis ini atau hanya melipatnya, hilangkan godaan dan jangan main tangan. Percayalah, anda akan lebih berjaya dengan cara itu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *