Bagaimana untuk Bluff Dalam Talian

Bagaimana pula sebaliknya? Bagaimana cara anda menipu lawan anda dalam talian? Atas sebab yang sama yang digariskan di atas, saya jarang mengesyorkan gertakan dalam talian terhadap lebih besar daripada beberapa lawan. Ramai pemain suka membuat keputusan seri dengan pasangan bawah, berharap dapat menangkap dua pasangan atau satu set untuk giliran. Sekiranya anda belum membuat pasangan, mereka akan mengalahkan anda setiap kali dalam pertarungan. Dalam periuk pasif dengan sedikit pemanggil, abaikan gertakan. Walau bagaimanapun, saya sangat mengesyorkan semi-bluff dalam talian, terutamanya setiap kali anda berada dalam kedudukan. Apa sebenarnya semi-bluff? Semata-mata, ia adalah satu perjudian atau menaikkan dengan tangan yang mempunyai kelebihan untuk meningkatkan, kecuali mungkin bukan tangan yang terbaik pada masa ini. Mari kita lihat contoh tangan mari kita pertimbangkan satu langkah yang telah sangat berjaya untuk saya bermain dalam talian. 

Kami berada di dalam permainan gelang tanpa had $1/2 dan saya telah tamat satu butang. Terdapat beberapa pemanggil lebih awal daripada saya dan saya sebenarnya mempunyai Ad-Jd. Saya kini membuat panggilan rata, butang dilipat dan bidai besar kekal masuk. Gagal disertakan dengan 10d-4d-8c. Dua pemain utama menyemak, serta pemain ketiga bertaruh $6. Sebaik sahaja saya bangun, saya dengan senang hati melambungkan $20 untuk masuk ke dalam periuk $15. kenapa? Sebagai permulaan, ada peluang yang baik bahawa saya akan memenangi periuk di sana. Walaupun saya dikenali sebagai, saya masih dalam keadaan yang betul. Saya juga mempunyai cabutan siram kacang dan dua kad atas ke arah papan. Banyak kad akan membantu saya membuat pusingan, dan jika saya terkena flush tangan saya agak terselindung. Ini boleh menjadi separa gertak, kerana saya tidak mempunyai tangan sampah penuh, kecuali ia juga tidak bernilai apa-apa pada masa ini. Saya seronok bertaruh dalam seri apabila saya mempunyai kedudukan kerana ia meletakkan saya

Baca juga: Menjadi Pemain Yang Menang Serta-merta

dalam kawalan. Ramai pemain yang pemalu akan berpaling kepada saya mengenai situasi ini, dan jika saya mengalami peningkatan yang hebat, saya tidak akan menjadi underdog yang besar jika saya komited untuk menelefon. Pergerakan ini mendahului dimainkan dari kedudukan terakhir berbanding seorang pemain lain, kerana anda akan kerap melihat kad percuma untuk mereka yang tidak bertambah baik dalam giliran. 

Saya telah mendengar daripada banyak pemain dalam talian yang boleh melindungi tirai mereka tanpa perlu atau memanggil lawan mereka tidak lama lagi untuk memastikan mereka jujur. Mereka membenci fakta yang tidak dapat dipertikaikan bahawa seseorang harus melanggar mereka tanpa tangan. Mengapa begitu kecewa tentangnya? Jika anda kebetulan tidak mempunyai tangan sendiri, anda tidak akan mempunyai sebarang urusan yang memanggil kenaikan gaji mereka. Mesti anda berada di buta besar dan memperoleh dibesarkan oleh bluffer yang terkenal, perkara paling teruk yang anda boleh lakukan ialah hanya menelefon untuk melihat kegagalan.

Updated: February 3, 2023 — 10:51 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *