Bagaimana untuk Berjaya Sebagai Pemain Poker Profesional

Bagaimana untuk Berjaya Sebagai Pemain Poker Profesional. Dalam hal menjadi pemain poker profesional, anda ingin belajar bagaimana untuk ‘mendapat rezeki’ bermain Pokertime. Tugas itu sebenarnya lebih mudah daripada yang difikirkan jika anda mempunyai disiplin untuk menggunakan strategi tertentu dan menetapkan matlamat dan sempadan tertentu. 

Langkah pertama dan mungkin yang paling mudah, ialah mempelajari asas permainan. Sebaik sahaja anda memahami konsep asas permainan, anda boleh membawanya ke peringkat seterusnya dan mula mempelajari strategi. Cara mudah untuk mempelajari asas permainan adalah bermain Perjudian Poker Online dalam talian di salah satu daripada banyak tapak poker di Internet. 

Semasa anda maju dalam mempelajari asas, anda boleh mula menggunakan strategi yang akan membantu permainan anda. Walau bagaimanapun, strategi tidak sepenting mempelajari cara mengekalkan wang anda. Jika anda berhasrat untuk kekal profesional, anda juga mesti mengekalkan rizab tunai untuk meneruskan usaha anda sebagai pemain poker profesional.

Baca juga: Petua Poker – 5 Petua Buat Duit Dengan Poker

Beberapa disiplin penting lain dalam menjadi Pemain Poker profesional adalah untuk belajar: 

l Bagaimana untuk meletakkan tangan apabila anda percaya anda mungkin dipukul 

l Bagaimana untuk mengetahui apa yang lawan anda pegang l Cara membaca papan dengan berkesan (flop, turn and river)

l Bagaimana untuk bertaruh untuk mendapatkan pulangan maksimum pada tangan anda yang menang 

Salah satu tanggapan salah terbesar ialah seorang profesional akan sentiasa menang, itu hampir tidak benar kerana sesiapa sahaja boleh melihat seorang profesional dalam mana-mana sukan tidak selalu menang, namun kuncinya adalah konsisten. Seorang profesional yang baik akan menunaikan kira-kira 1 daripada 5 kali atau 20% daripada masa itu. Ini bermakna daripada setiap 5 sesi atau kejohanan yang anda mainkan, anda sepatutnya mendapat keuntungan. 

Kunci untuk menjadi pemain poker profesional adalah untuk menang secara konsisten. Jika anda kalah terlalu kerap, anda akan meledakkan wang anda dan tidak mempunyai apa-apa lagi untuk diteruskan sebagai pemain poker profesional. Inilah sebabnya sangat penting untuk mempelajari pengurusan bankroll dan strategi poker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *