Apakah Strategi Terbaik Untuk Memenangi Permainan Poker

Apakah Strategi Terbaik Untuk Memenangi Permainan Poker . Poker telah menjadi salah satu permainan kad yang paling terkenal kerana kejohanan televisyen yang menampilkan bintang Hollywood. Anda ingin mengambil bahagian dalam tindakan itu dan anda sudah mengetahui peraturan asas permainan. Tetapi mengetahui cara bermain jelas tidak mencukupi; anda perlukan strategi. Apakah strategi terbaik yang boleh anda sesuaikan untuk memenangi permainan Perjudian Poker

Perkara pertama yang anda perlu tahu ialah urutan kemenangan tangan poker. Anda harus mencarinya dari buku atau di laman web dan menghafalnya. Ingat bahawa dalam poker, ace adalah kad tertinggi, diikuti oleh kad muka kemudian kad nombor. Setiap tangan hanya terdiri daripada lima kad. Tangan tertinggi ialah royal flush yang terdiri daripada ace diikuti oleh raja, permaisuri, jack dan sepuluh, semuanya sut yang sama. Ini diikuti dengan siram lurus yang terdiri daripada lima kad berturut-turut sut serupa; empat jenis (pangkat yang sama, iaitu empat raja atau empat ace); Full House(tiga kad pangkat yang sama, dua kad pangkat yang sama); siram (lima kad saman yang sama tidak berturut-turut); lurus (lima kad berturut-turut sut berbeza); tiga jenis (pangkat sama); dua pasang (dua pasang kad dengan pangkat yang sama); sepasang dan kad tinggi (mana-mana tangan belum disebut). 

Sebaik sahaja anda sudah biasa dengan semua tangan Pokertime , sudah tiba masanya untuk anda mempelajari teorem asas bermain poker anda menang apabila anda bermain tangan anda seolah-olah anda dapat melihat tangan lawan anda. Anda juga menang apabila anda memanipulasi lawan anda untuk bermain secara berbeza daripada cara dia bermain jika dia dapat melihat tangan anda. Anda boleh memanipulasi lawan anda dengan menipu dia melalui gertakan dan permainan perlahan. Dalam gertakan, anda memerangkap lawan anda untuk melipat (membuang tangannya) walaupun dia mempunyai tangan yang unggul dengan membuatnya percaya tangan anda lebih kuat. Dalam

permainan perlahan, anda melakukan sebaliknya anda meyakinkan lawan anda bahawa anda mempunyai tangan yang lemah dengan bertaruh lemah. Tujuan bermain perlahan adalah untuk menipu lawan anda supaya meningkatkan taruhannya, dengan itu meningkatkan saiz pot.

Baca juga: Cara Mempelajari Peraturan Texas Hold Em Poker

Kedudukan anda dalam permainan juga merupakan bahagian penting dalam strategi anda. Jika anda pergi kemudian atau terakhir maka anda mempunyai kelebihan kerana anda boleh mengukur apa yang dilakukan oleh pihak lawan anda dengan tindakan yang mereka lakukan. Jika anda berada dalam kedudukan yang lebih awal, terdapat peluang yang lebih besar bahawa salah seorang lawan anda akan mempunyai tangan yang lebih kuat. Kedudukan adalah elemen poker yang anda perlu fahami untuk mencipta strategi kemenangan jangka panjang. 

Sudah tentu, anda perlu belajar membaca ‘memberitahu’ pihak lawan anda. Sebagai contoh, pemain dengan tangan yang lemah mungkin secara tidak sedar mendedahkannya melalui tics muka. Membaca arahan lawan anda dengan berkesan akan membolehkan anda memutuskan tindakan yang perlu diambil. 

Poker ialah permainan yang kompleks dengan banyak kemungkinan strategik dan mempelajarinya adalah satu-satunya cara untuk mencipta strategi kemenangan dengan berkesan. Tetapi petua strategik terbaik adalah bermain permainan poker sekerap mungkin, sama ada tinggal bersama rakan atau lawan dalam talian, dan belajar daripada kesilapan anda dan lawan anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.